Η οικονομική επικαιρότητα αλλά και η ιστορική συγκυρία μας υπενθυμίζουν πως υπάρχουν πολλοί τρόποι επιβολής δικτατορίας. Αν το “πρόταγμα” είναι οικονομικό, ιδεολογικό ή κάτι άλλο, λίγη σημασία έχει, αφού πάντα στο όνομα του “γενικότερου καλού” επιβάλλονται τα πιο επαχθή μέτρα εις βάρος των πολλών. Το κατά πόσο μια επιτροπή λογιστικού ελέγχου μπορεί να γλιτώσει την κοινωνία από τα δεσμά του χρέους είναι ένα ερώτημα.

Ζητούμενο όμως παραμένει να μπορέσουμε να απελευθερωθούμε από κάθε συγκαλυμμένη και επαπειλούμενη δικτατορία.


Οι, Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει οι Γιάννης Αγγελάκας, Ερμής Γεωργιάδης και Άρης RSN και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου